23 martie 2011

Shalom!

Intr-o lume in care ar predomina shalom, toate casatoriile ar fi sanatoase si toti copiii-n siguranta. Cei care ar avea prea mult le-ar da celor care ar avea prea putin. Copiii palestinieni si cei israelieni s-ar juca impreuna pe malul vestic al Iordanului, iar parintii lor si-ar construi case unii altora. In birourile si salile de consiliu ale marilor companii, directorii executivi ar "complota" intre ei sa-si ajute colegii si i-ar complimenta pe la spate.Ziarele de scandal ar fi pline de fapte eroice si de pilde de frumusete morala. Talk-show-urile ar aduce in prim-plan mame si fiice care se iubesc cu adevarat una pe cealalta, sotii care aduc pe lume copii conceputi cu sotii lor, barbati carora le face placere sa se-mbrace in barbati.
Nemultumirile sau neintelegerile ar fi rezolvate cu bunavointa si consideratie. Ar mai exista poate avocati, dar numai ca sa presteze munci cu adevarat folositoare, ca producerea si livrarea la domiciliu a celor mai bune pizza, fara grasimi si cu nivel minim de colesterol. Usile n-ar mai avea incuietori, iar masinile n-ar mai avea nevoie de sisteme anti-furt.In scoli nu ar mai fi nevoie de asistenta politiei, si nici de supraveghere electronica. Elevii si profesorii si-ar aprecia reciproc munca depusa, iar in vacante, fiecare copil ar fi selectionat pentru o echipa in care sa practice sportul preferat.
Bisericile nu s-ar mai dezbina.
Oamenii n-ar mai fi plictisiti sau grabiti. Nici un tata nu si-ar mai dezamagi copilul cu un descurajant :" Sunt foarte ocupat!"
Deficitul nostru national de somn ar fi compensat, iar in cafenele n-ai mai gasi decat cafea "fara cofeina".
Tribunalele si centrele de adapost pentru femeile sau persoanele abuzate s-a transforma in centre comunitare de recreere. Ori de cate ori cineva s-ar atinge de un semen al sau, ar fi doar ca sa-si manifeste afectiunea, incurajarea sau incantarea.
Nimeni n-ar mai fi singur , nimanui nu i-ar mai fi frica. Oameni de diverse rase si-ar da mainile, s-ar simti onorati si imbogatiti prin diferentele lor si s-ar apropia mai mult unii de altii in numele umanitatii comune.
Iar in centrul intregii comunitati S-ar afla magnificul ei arhitect si cel mai de seama cetatean al ei:Dumnezeu, A carui prezenta umple fiecare persoana cu nesfarsita splendoare si cu o mereu sporita incantare

Niciun comentariu: