2 aprilie 2010

Isaia 53


 1. Cine a crezut in ceea ce ni se vestise?Cine a cunoscut bratul Domnului?
 2. El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba,ca un Lastar care iese dintr-un pamant uscat.N-avea nici frumusete,nici stralucire ca sa ne atraga privirile,si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.
 3. Dispretuit si parasit de oameni,om al durerii si obisnuit cu suferinta,era asa de dispretuit ca iti intorceai fata de la El,si noi nu L-am bagat in seama.
 4. Totusi,El suferintele noastre le-a purtat si durerile noastre le-a luat asupra Lui,si noi am crezut ca este pedepsit,lovit de Dumnezeu,si smerit.
 5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre,zdrobit pentru faradelegile noastre.Pedeapsa,care ne da pacea,a cazut peste El,si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
 6. Noi rataceam cu totii ca niste oi,fiecare isi vedea de drumul lui;dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.
 7. Cand a fost chinuit si asuprit,n-a deschis gura deloc,ca un miel pe care-l duci la macelarie,si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund:n-a deschis gura.
 8. El a fost luat prin apasare si judecata;dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?
 9. Groapa Lui a fost pusa intre cei rai,si mormantul Lui la un loc cu cel bogat,macar ca nu savarsise nici o nelegiuire si nu se gasise nici un viclesug in gura Lui.
 10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta...Dar,dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat,va vedea o samanta de urmasi,va trai multe zile,si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.
 11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si se va inviora.Prin cunostinta Lui,Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu,si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
 12. De aceea Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari,si va imparti prada cu cei puternici ,pentru ca S-a dat pe Sine insusi la moarte,si a fost pus in numarul celor faradelege,pentru ca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati.

Niciun comentariu: